Bezmäsité

Vegánske hubové cestoviny

Náročnosť nízka
3 Porcie 30 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • 250 g špagiet/cestovín bucatini
  • 250 g hnedých šampiňónov
  • 200 ml rastlinnej smotany (mandľová, ovsená...)
  • 60 g baby špenátu
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 15 g lahôdkového droždia + na servírovanie
  • 1 PL olivového oleja
  • 3-4 vetvičky čerstvého tymianu
  • Voda z cestovín podľa konzistencie
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy

Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Zakiaľ sa cestoviny varia, pustíme sa do prípravy omáčky. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a v hlbšej panvici na olivovom oleji krátko osmažíme. Do panvice pridáme šampiňóny nakrájame na plátky, trošku soli, a lístky tymianu. Šampiňóny restujeme za občasného miešania, kým sa z nich neodparí väčšina vody. Následne do panvice prilejeme rastlinnú smotanu a pridáme baby špenát a uvarené cestoviny. Cestoviny vopred nepreplachujeme a pridávame ich do panvice rovno z hrnca, v ktorom sa varili. Všetko dôkladne premiešame, dochutíme soľou, korením a lahôdkovým droždím. Omáčku môžeme podľa potreby zriediť vodou, v ktorej sa varili cestoviny. Cestoviny s omáčkou necháme krátko prevrieť a môžeme podávať. Cestoviny podávame ešte teplé, posypané lahôdkovým droždím.

Aktuálny leták Budúci leták