Bezmäsité

Vegánske chilli sin carne

Náročnosť nízka
6 Porcie 45 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • 180 g chilli/natural tofu
  • 70 g červenej šošovice
  • 800 g krájaných rajčín (2 konzervy)
  • 140 g kukurice (1 malá konzerva)
  • 240 g maslových fazúľ (1 konzerva)
  • 50 g paradajkového pretlaku
  • 200 g pasírovaných paradajok
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 hrsť čerstvého koriandru
  • 15 g kvalitnej horkej čokolády
  • Šťava z ½ limety
  • 1 ČL mletej údenej papriky
  • 1 ČL drvenej rasce
  • ½ ČL chilli (alebo viac)
  • Soľ, cukor a mleté čierne korenie podľa chut

Postup prípravy

V hlbšej a veľkej panvici na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita a ďalej pridáme pretlačený cesnak, mletú papriku, údenú papriku, rascu, chilli a prstami rozmrvené tofu. Všetko spolu krátko opečieme, pridáme rajčinový pretlak, premiešame a ešte chvíľku opečieme. Ďalej pridáme premytú šošovicu a fazuľu, kukuricu, pasírované paradajky, krájané rajčiny, zeleninový vývar, premiešame a panvicu zakryjeme pokrievkou. Na nízkom plameni chilli dusíme približne 25 minút. Následne chilli dochutíme soľou, cukrom, korením a limetkovou šťavou. Chilli odstavíme z plameňa a na záver doň vmiešame nasekaný koriander a čokoládu. Chilli sin carne podávame ešte teplé, ideálne s ryžou, avokádom a čerstvým koriandrom.

Nutričné informácie

Na 1 porciu, z celkového množstva ich vyjde 6

Kalórie: 221
Bielkoviny: 13 g
Sacharidy: 26 g
Tuky: 6 g

Aktuálny leták Budúci leták