Dezerty

Ovocné crumble

Náročnosť nízka
6 Porcie 40 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • 750 g ľubovoľného ovocia
  • 20 g kukuričného škrobu
  • 20 g trstinového cukru (alebo viac, podľa sladkosti ovocia)
  • 1 hrsť čerstvej mäty
  • Na ovsenú vrstvu:
  • 80 g ovsených vločiek
  • 20 g trstinového cukru
  • 40 g orechov (pekanové, mandle...)
  • 25 g masla
  • 1 ČL škorice

Postup prípravy

Ovocie umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a zmiešame so škrobom, cukrom a nasekanou mätou. V inej miske zmiešame ovsené vločky s cukrom, škoricou, nasekanými orechmi a zmäknutým maslom. Ovocnú zmes navrstvíme do zapekacej misky (2

x30 cm) a zasypeme ju ovsenou zmesou. Crumble pečieme pri teplote 180°C približne 10-15 minút do zozlátnutia. Crumble podávame s kopčekom jogurtu alebo vanilkovej zmrzliny.

Nutričné informácie

Na 1 porciu, z celkového množstva ich vyjde 6
Kalórie: 237 kcal
Bielkoviny: 4 g
Sacharidy: 38 g
Tuky: 8 g

Aktuálny leták Budúci leták