Bezmäsité

Špenátové rizoto so špargľou

Náročnosť nízka
2 Porcie 50 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • 1 cibuľa
  • 300 g ryže Arborio
  • 100 ml bieleho vína
  • cca 400 ml kuracieho vývaru
  • 200 g zelenej špargle
  • 100 ml vody
  • 2 hrste mladého špenátu
  • 1/2 ČL Terka mletého čierneho korenia
  • 2 ČL Terka sušenej bazalky
  • soľ podľa potreby
  • 1 veľká PL masla
  • 50 g parmezánu
  • 1 syr Halloumi

Postup prípravy

Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na olivovom oleji.
Pridáme ryžu a minútu opekáme.
Vlejeme víno, necháme odpariť. Následne po častiach vlievame vývar a občasne premiešame.
Keď sa nám vývar zredukuje, dolejeme opäť, až kým nie je ryža takmer hotová.
Pridáme nakrájanú špargľu a varíme až do zmäknutia ryže. Ak je potrebné, opäť dolejeme vývar.
Do mixéra vložíme špenát, zalejeme vodou, pridáme korenie, bazalku a rozmixujeme dohladka.
Vlejeme do rizota, premiešame a necháme ešte minút povariť, aby sa rizoto zahustilo.
Na záver vmiešame maslo a parmezán. Dosolíme podľa potreby.
Podávame s opečeným halloumi.

Nutričné informácie


Na 1 porciu, z celkového množstva vyjde cca 12 porcií.
Kalórie: 780
Bielkoviny: 31,8 g
Sacharidy: 91,4 g
Tuky: 28,7 g
Vláknina: 2,1 g

Aktuálny leták Budúci leták