Orientálna Shakshuka

Bezmäsité
Všetky recepty

Suroviny:

Postup:

  1. Cibuľu, rajčiny a olivy nakrájame nadrobno.
  2. Na troche oleja opečieme cibuľu, potom pridáme čerstvé rajčiny a olivy a všetko spolu krátko restujeme. 
  3. K zmäknutej zelenine pridáme konzervované rajčiny a dusíme do zhustnutia omáčky. Podľa potreby môžeme pridať trochu vody.
  4. Ochutíme pretlačeným cesnakom, soľou, koreninami, cukrom a citrónovou šťavou.
  5. Do zmesi spravíme štyri jamky, do ktorých opatrne rozklepneme vajíčka. Ďalej varíme, kým bielka nie sú pevné a žĺtka stále polotekuté.
  6. Hotovú Shakshuku posypeme čerstvými bylinkami a nasekanou čili papričkou. Podávame s pita chlebom.
Zdielať