Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Zobraziť viac informácií. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.

Cviklové ravioli s ricottou

Bezmäsité
Všetky recepty

Suroviny:

Najprv si pripravíte cesto na ravioli zmiešaním všetkých ingrediencií. Vznikne vám hladké pevné cesto, ktoré zabalíte do fólie a nechajte v odležat hodinu v chladničke. Zatiaľ si pripravíte ricottovú plnku. Cviklu očistite a dajte variť na 10 minút. Nechajte vychladnúť, nastrúhajte na hrubo a zmiešajte s ricottou. Dochuťte soľou a korením. Pripravte si pomúčenú dosku a vyvaľkajte odležané cesto na ravioli. Rozdeľte si ho na dva kusy, budete ich na seba pokladať. Na jednu časť cesta poukladajte plnku v kopčekoch, asi 3 cm od seba. Keď máte poukladanú plnku, preložte druhým kusom cesta a poriadne popritláčajte na nenaplnených miestach a krajoch. Ak to máte, môžte ich narezať a dať variť na 4 minúty do osolenej vriacej vody. Hotové ravioli opečte z vrchnej strany na panvici, budete ich mať príjemné chrumkavé. Podávajte s červtou cviklou a orechmi.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu

kalórie: 1600 kcal (800  kcal)
bielkoviny: 62 g (31 g)
sacharidy: 245 g (122,5 g)
tuky: 43 g (21,5 g)

Zdielať