Bryndzový posúch so slaninkou a kôprom

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

Najskôr si pripravíme kvások – do teplého (nie horúceho!) mlieka vmiešame cukor, rozmrvené droždie a necháme kvások vzísť (cca 10 minút). Medzitým vo väčšej mise zmiešame múku so soľou, prilejeme vzídený kvások, olej a vymiesime pevné cesto. Necháme ho vykysnúť na teplom mieste približne hodinu. Klasický veľký plech vymastíme olejom, preložíme naň vykysnuté cesto a prstami ho porozťahujeme po celom plechu. Ak by sa cesto lepilo, zľahka si pomastíme ruky olejom. Cesto necháme na plechu ešte 30 minút podkysnúť. Medzitým slaninu nakrájame na menšie kúsky, opečieme ju na panvici a prebytočný tuk zlejeme. Bryndzu s kyslou smotanou vymiešame dohladka a natrieme ju na vykysnuté cesto. Posúch ďalej posypeme opečenou slaninkou a nasekaným kôprom. Posúch pečieme pri teplote 180°C približne 20 minút dozlatista. Pred krájaním ho necháme aspoň čiastočne vychladnúť.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 kúsok, posúch rozkrájame na 20 kúskov.

Kalórie: 109
Bielkoviny: 4 g
Sacharidy: 12 g
Tuky: 5 g

Zdielať