Polievky

Rajčinová polievka skozím syrom

Náročnosť nízka
4 Porcie 45 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • 800 g celých rajčín z plechovky
  • 1 stredne veľká mrkva (80 g)
  • 1 menšia cibuľa
  • 80 g mäkkého kozieho syra
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 150 ml mlieka
  • 300 ml vody/zeleninového vývaru
  • Hrsť čerstvej bazalky
  • 1 ČL olivového oleja
  • Soľ, cukor a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy

Na olivovom oleji si opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku dosklovita. Ďalej k nej pridáme pretlačený cesnak a nadrobno nakrájanú mrkvu. Všetko krátko opečieme a prilejeme vodu/zeleninový vývar a rajčiny z konzervy (aj so šťavou). Polievku varíme zakrytú pokrievkou až dokiaľ mrkva nezmäkne, teda približne 2

-25 minút na nízkom plameni. Pred dovarením do nej prihodíme lístky čerstvej bazalky a polievku odstavíme z plameňa. Ponorným mixérom ju rozmixujeme do krémovej konzistencie, prilejeme mlieko, nadrobený kozí syr, soľ, mleté čierne korenie a cukor podľa chuti. Polievku na záver necháme prevrieť a môžeme ju podávať. Odporúčame servírovanie s krutónmi a kozím syrom.

Nutričné informácie

Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 4
Kalórie: 136 kcal
Bielkoviny: 7 g
Sacharidy: 13 g
Tuky: 6 g

Aktuálny leták Budúci leták