Nátierky

Cviklový hummus

Náročnosť nízka
5 Porcie 20 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • 1 plechovka cíceru alebo vopred uvarený cícer (asi 400g)
  • 200 až 250 g vopred uvarenej cvikly
  • 2 PL tahini pasty
  • 1 PL olivového oleja
  • soľ podľa chuti
  • ½ ČL mletého čierneho korenia
  • ½ ČL mletej rímskej rasce
  • 1/2 strúčiku cesnaku (môžeme vynechať)
  • šťava z 1/2 citróna
  • mrkva
  • šalátová uhorka

Postup prípravy

  1. Do misky nasypeme scedený cícer a uvarenú cviklu nakrájanú na kúsky.
  2. Pridáme tahini pastu, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, rímsku rascu, cesnak a citrónovú šťavu.
  3. Všetko spolu s trochou vody (asi 1ml) rozmixujeme dohladka.
  4. Podávame s nakrájanou mrkvou a uhorkou alebo pita chlebom.
Aktuálny leták Budúci leták