Recepty
Hlavný chodKuracie mäsko s tarhoňou
Suroviny
- Kuracie prsia 500 g
- Zeleninový vývar 350 ml
- Hrášok mrazený 120 g
- Mrkva 3 ks
- Cibuľa 1 ks
- Petržlenová vňať hrsť
- Olivový olej 2 PL
- Horčica 1 PL
- Rasca mletá 1 ČL
- Sladká paprika 1 ČL
- Kukuričný škrob 1 ČL
- Čierne korenie 1/4 ČL
- Soľ podľa chuti
- Tarhoňa 400 g
- Voda 600 ml
- Repkový olej/masť 1 PL
- Soľ 1 ČL
Postup prípravy
Tarhoňu nasucho opečieme až kým nie sú niektoré guličky tmavohnedé. Do hrnca prilejeme olej a ešte minútku opražíme. Prilejeme vodu, osolíme, prikryjeme pokrievkou a varíme 10 minút. Tarhoňu odložíme z plameňa a ešte 15 minút pokrievku neotvárame.
Vo väčšej panvici na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme aj mletú rascu, papriku a krátko opečieme. Pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska, podlejeme vývarom a podusíme pod pokrievkou do zmäknutia mrkvy, cca 15 minút. Pridáme hrášok, nahrubo nasekanú petržlenovú vňať, horčicu a kukuričný škrob rozmiešaný v troške vody. Krátko povaríme, podľa potreby ešte dochutíme soľou a odstavíme z plameňa. Tarhoňu podávame s kuracím mäskom.
Nutričné informácie
na 1 porciu
Kalórie: 495
Bielkoviny: 15 g
Sacharidy: 89 g
Tuky: 9 g