Hlavný chod

Kuracie mäsko s tarhoňou

Náročnosť nízka
4 Porcie 50 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • Kuracie prsia 500 g
  • Zeleninový vývar 350 ml
  • Hrášok mrazený 120 g
  • Mrkva 3 ks
  • Cibuľa 1 ks
  • Petržlenová vňať hrsť
  • Olivový olej 2 PL
  • Horčica 1 PL
  • Rasca mletá 1 ČL
  • Sladká paprika 1 ČL
  • Kukuričný škrob 1 ČL
  • Čierne korenie 1/4 ČL
  • Soľ podľa chuti
  • Tarhoňa 400 g
  • Voda 600 ml
  • Repkový olej/masť 1 PL
  • Soľ 1 ČL

Postup prípravy

Tarhoňu nasucho opečieme až kým nie sú niektoré guličky tmavohnedé. Do hrnca prilejeme olej a ešte minútku opražíme. Prilejeme vodu, osolíme, prikryjeme pokrievkou a varíme 10 minút. Tarhoňu odložíme z plameňa a ešte 15 minút pokrievku neotvárame.

Vo väčšej panvici na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme aj mletú rascu, papriku a krátko opečieme. Pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska, podlejeme vývarom a podusíme pod pokrievkou do zmäknutia mrkvy, cca 15 minút. Pridáme hrášok, nahrubo nasekanú petržlenovú vňať, horčicu a kukuričný škrob rozmiešaný v troške vody. Krátko povaríme, podľa potreby ešte dochutíme soľou a odstavíme z plameňa. Tarhoňu podávame s kuracím mäskom.

Nutričné informácie

na 1 porciu

Kalórie: 495

Bielkoviny: 15 g
Sacharidy: 89 g

Tuky: 9 g

Aktuálny leták Budúci leták