Šaláty

Svieži uhorkový šalát

Náročnosť nízka
3 Porcie 40 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • Cícer 1 konzerva (240 g)
  • Uhorka 2 kusy
  • Jarná cibuľka 1 zväzok
  • Červená cibuľa 1/2
  • Avokádo 1/2
  • Syr feta 60 g
  • Olivový olej 1 PL
  • Javorový sirup 1 PL
  • Sezamový olej 1 PL
  • Sójová omáčka 1 PL
  • Sladká paprika 1/2 ČL
  • Údená paprika 1/2 ČL
  • Citrónová šťava podľa chuti
  • Soľ podľa chuti
  • Petržlenová vňať na ozdobu
  • Čerstvý kôpor namiesto vňate

Postup prípravy

Cícer z konzervy poriadne prepláchneme, osušíme papierovými utierkami a premiešame s olivovým olejom, mletou a údenou paprikou a trochou soli. Cícer preložíme na plech/do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie a pečieme cca 25 minút pri teplote 200°C – uprostred pečenia cícer premiešame.

Medzitým uhorky umyjeme, pobúchame tĺčikom na mäso/valčekom na cesto a rozkrájame ich na väčšie kúsky. Uhorky osolíme a necháme ich cca 20 minút postáť – mali by pustiť vodu, ktorú vylejeme – šalát by nám zbytočne rozmočila. Uhorky následne jemne premiešame s avokádom nakrájaným na kocky, najemno nakrájanou jarnou cibuľkou, červenou cibuľkou nakrájanou na tenké mesiačiky (alebo nakladanou cibuľkou), rozdrobenou fetou, nahrubo nasekaným kôprom a vychladnutým cícerom. Šalát dochutíme sezamovým olejom, javorovým sirupom, sójovou omáčkou, citrónovou šťavou a prípadne soľou. Pred podávaním ho necháme aspoň pár hodín vychladiť v chladničke.

Nutričné informácie

na 1 porciu, z receptu vyjdú 3
Kalórie: 329

Bielkoviny: 11 g

Sacharidy: 26 g

Tuky: 21 g

Aktuálny leták Budúci leták