Recepty
ŠalátySuroviny
- Cícer 1 konzerva (240 g)
- Uhorka 2 kusy
- Jarná cibuľka 1 zväzok
- Červená cibuľa 1/2
- Avokádo 1/2
- Syr feta 60 g
- Olivový olej 1 PL
- Javorový sirup 1 PL
- Sezamový olej 1 PL
- Sójová omáčka 1 PL
- Sladká paprika 1/2 ČL
- Údená paprika 1/2 ČL
- Citrónová šťava podľa chuti
- Soľ podľa chuti
- Petržlenová vňať na ozdobu
- Čerstvý kôpor namiesto vňate
Postup prípravy
Cícer z konzervy poriadne prepláchneme, osušíme papierovými utierkami a premiešame s olivovým olejom, mletou a údenou paprikou a trochou soli. Cícer preložíme na plech/do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie a pečieme cca 25 minút pri teplote 200°C – uprostred pečenia cícer premiešame.
Medzitým uhorky umyjeme, pobúchame tĺčikom na mäso/valčekom na cesto a rozkrájame ich na väčšie kúsky. Uhorky osolíme a necháme ich cca 20 minút postáť – mali by pustiť vodu, ktorú vylejeme – šalát by nám zbytočne rozmočila. Uhorky následne jemne premiešame s avokádom nakrájaným na kocky, najemno nakrájanou jarnou cibuľkou, červenou cibuľkou nakrájanou na tenké mesiačiky (alebo nakladanou cibuľkou), rozdrobenou fetou, nahrubo nasekaným kôprom a vychladnutým cícerom. Šalát dochutíme sezamovým olejom, javorovým sirupom, sójovou omáčkou, citrónovou šťavou a prípadne soľou. Pred podávaním ho necháme aspoň pár hodín vychladiť v chladničke.
Nutričné informácie
na 1 porciu, z receptu vyjdú 3
Kalórie: 329
Bielkoviny: 11 g
Sacharidy: 26 g
Tuky: 21 g