Recepty
DezertySuroviny
- už olúpané
- Jablkový džús 350 ml
- Piškóty 160 g
- Trstinový cukor 40 g
- práškový puding
- voliteľné
- Citrónová šťava 1/2 citróna
- mletá
- Čokoláda na varenie 80 g
- Kokosový olej
Postup prípravy
Jablká ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Jablká preložíme do hrnca, pridáme cukor, škoricu, prilejeme 150 ml jablkového džúsu, šťavu z ½ citróna a povaríme do zmäknutia, cca 10 minút. Vo zvyšnom džúse rozmiešame puding, prilejeme ho k jablkám a za stáleho miešania povaríme do zhustnutia.
Do tortovej formy s priemerom 20 cm naukladáme piškóty, zľahka ich potrieme rumom (môžeme vynechať) a natrieme na ne tretinu jabĺk. Postup opakujeme, až kým neminieme všetky ingrediencie. Vrch torty potrieme roztopenou čokoládou (pridáme k nej aj trochu kokosového oleja na zriedenie) a tortu dáme pred krájaním vychladiť do chladničky, ideálne na noc.
Nutričné informácie
na 1 kúsok, tortu rozkrájame na 10 kúskov
Kalórie: 197
Bielkoviny: 1 g
Sacharidy: 40 g
Tuky: 3 g