Dezerty

Jablkovo-piškótová torta

Náročnosť nízka
10 Porcie 0 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • už olúpané
  • Jablkový džús 350 ml
  • Piškóty 160 g
  • Trstinový cukor 40 g
  • práškový puding
  • voliteľné
  • Citrónová šťava 1/2 citróna
  • mletá
  • Čokoláda na varenie 80 g
  • Kokosový olej

Postup prípravy

Jablká ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Jablká preložíme do hrnca, pridáme cukor, škoricu, prilejeme 150 ml jablkového džúsu, šťavu z ½ citróna a povaríme do zmäknutia, cca 10 minút. Vo zvyšnom džúse rozmiešame puding, prilejeme ho k jablkám a za stáleho miešania povaríme do zhustnutia.

 Do tortovej formy s priemerom 20 cm naukladáme piškóty, zľahka ich potrieme rumom (môžeme vynechať) a natrieme na ne tretinu jabĺk. Postup opakujeme, až kým neminieme všetky ingrediencie. Vrch torty potrieme roztopenou čokoládou (pridáme k nej aj trochu kokosového oleja na zriedenie)  a tortu dáme pred krájaním vychladiť do chladničky, ideálne na noc.

 

 

 

Nutričné informácie

na 1 kúsok, tortu rozkrájame na 10 kúskov

Kalórie: 197
Bielkoviny: 1 g
Sacharidy: 40 g

Tuky: 3 g

Aktuálny leták Budúci leták