Polievky

Špargľový krém s bylinkovými krutónmi

Náročnosť nízka
4 Porcie 25 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • 500 g zelenej špargle
  • 300 g zemiakov
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml smotany na varenie
  • 1 cibuľa
  • 30 ml olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 200 g chleba
  • 1 ČL oregana
  • 1 ČL tymianu
  • 1 ČL bazalky
  • čerstvé bylinky

Postup prípravy

Na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme najemno nakrájaný cesnak a ešte krátko opečieme. Prilejeme vývar, pridáme zemiaky nakrájané na kocky, soľ a povaríme do zmäknutia zemiakov. Zo špargle odlomíme drevnaté konce, nakrájame ju na menšie kúsky a pridáme do polievky, ktorú povaríme ešte cca 5 minút.

Medzitým chlieb nakrájame na kocky a premiešame ho s olejom, soľou, mletým čiernym korením a sušenými bylinkami. Krutóny preložíme na plech (jednotlivé kúsky by sa nemali prekrývať) a pečieme ich cca 15 minút pri teplote 18

°C dozlatista.

Polievku rozmixujeme dohladka, prilejeme smotanu, dochutíme ju soľou, mletým čiernym korením a odstavíme ju z plameňa. Špargľovú polievku podávame s krutónmi a prípadne aj čerstvými bylinkami.

Nutričné informácie

na 1 porciu, z receptu vyjdú 4
Kalórie: 336
Bielkoviny: 9 g
Sacharidy: 47 g
Tuky: 15 g

Aktuálny leták Budúci leták