Pražená ryža

Náročnosť nízka
2 Porcie 30 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • 200 g dlhozrnnej ryže
  • 4 PL sójovej omáčky
  • 4 PL vody
  • 1 PL trstinového cukru
  • 1 PL olivového oleja
  • 2 vajíčka
  • 1 červená cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 250 g brokolice
  • 3 malé mrkvy

Postup prípravy

Ryžu prepláchneme a uvaríme do mäkka v osolenej vode. Necháme chladnúť a odkvapkať.

V miske zmiešame sójovú omáčku, vodu, cukor, olivový olej a odložíme bokom.

V panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme vajíčka. Miešaním urobíme praženicu a odložíme bokom.

Do panvice pridáme 3 PL olivového oleja a vsypeme cibuľu nakrájanú na prúžky, cesnak nakrájaný na plátky a mrkvu nakrájanú na tenké pásiky. Chvíľu restujeme a pridáme brokolicu. Zeleninu opečieme do mäkka.

Pridáme ryžu a minútu restujeme. Zalejeme zmesou sójovej omáčky a dve minúty opekáme.

Na záver vmiešame vajíčka. Podávame posypané sezamom, mladou cibuľkou a koriandrom.

Nutričné informácie

Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdu cca 2 porcie.
Kalórie: 734
Bielkoviny: 21,3 g
Sacharidy: 104 g
Tuky: 25,3 g
Vláknina: 9 g

Aktuálny leták Budúci leták