Recepty
PolievkySuroviny
- 2 PL masla
- 1 červená cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ČL soli
- 1 ČL červenej papriky
- 1/2 ČL mletej rasce
- 250 g hnedých šampiňónov
- 2 väčšie zemiaky
- 500 ml vody alebo vývaru
- konárik rozmarínu
- 180 ml smotany na šľahanie
- 1 PL hladkej múky
- chlieb a kyslá smotana
Postup prípravy
Na masle opražíme na drobno nakrájanú cibuľu.
Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a minútu restujeme.
Vsypeme na plátky nakrájané šampiňóny. Dochutíme paprikou, rascou a soľou a restujeme, kým šampiňóny nezmenšia objem.
Pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky, zalejeme vodou a vložíme konárik rozmarínu.
Varíme, kým zemiaky nezmäknú.
V miske vymiešame smotanu s múkou a pomaly za stáleho miešania vlejeme do polievky.
Varíme 5 minút. Podávame s opečeným chlebom a kyslou smotanou.
Nutričné informácie
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdu cca 3 porcie.
Kalórie: 315
Bielkoviny: 5,2 g
Sacharidy: 15,8 g
Tuky: 25,6 g