Polievky

Najlepšia tekvicová polievka

Náročnosť nízka
6 Porcie 60 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • Tekvicové semienka
  • 250 g mrkvy
  • 250 g batátov
  • 1,2 litra vody/zeleninového vývaru
  • 100 ml kokosového mlieka
  • 1 väčšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 5 cm kúsok čerstvého zázvoru
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 ČL kurkumy
  • Limetková šťava
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Mleté chilli

Postup prípravy

Najskôr tekvicu dôkladne umyjeme, prepolíme, vydlabeme a nakrájame na väčšie kocky. Tekvicu nie je potrebné šúpať. Batáty a mrkvu ošúpeme, batáty nakrájame taktiež na väčšie kocky a mrkvu na tenšie kolieska. V hlbšom hrnci na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Ďalej pridáme najemno nakrájaný cesnak a zázvor, kurkumu a všetko spolu orestujeme ďalšiu minútku. Do hrnca pridáme nakrájanú tekvicu, batát a mrkvu, všetko spolu premiešame a zalejeme vodou/zeleninovým vývarom. Hrniec zakryjeme pokrievkou a zeleninu uvaríme domäkka (približne 25 minút). Následne polievku rozmixujeme dohladka, vlejeme do nej kokosové mlieko a dochutíme ju soľou, chilli a mletým čiernym korením. Polievku ešte necháme prevrieť a na záver ju dochutíme limetkovou šťavou podľa chuti a odstavíme z plameňa. Polievku podávame ešte teplú s tekvicovými semienkami.

Nutričné informácie

Na 1 porciu, z celkového množstva ich vyjde 6

Kalórie: 133
Bielkoviny: 3 g

Aktuálny leták Budúci leták