Úspešný koncept potravín KRAJ expanduje: nová predajňa dnes štartuje v Petržalke

13.02.2019

Úspešný koncept potravín KRAJ expanduje: nová predajňa dnes štartuje v Petržalke

Maloobchodná sieť KRAJ má po mesiaci na trhu druhú prevádzku. K predajni v Devínskej Novej Vsi dnes pribudla nová pobočka v Petržalskej tržnici. „Zákazníkom aj v Petržalke ponúkneme pod jednou strechou bežné potraviny za primerané ceny, ako aj produkty od menších lokálnych a regionálnych výrobcov, ktoré v sebe spájajú kvalitu a dôveryhodný pôvod. Zdravé výrobky tu majú tiež silné zastúpenie – od bio, dia, vegetariánskeho, vegánskeho či eko-sortimentu až po špeciálny tovar pre ľudí s potravinovou intoleranciou, napr. bez lepku, bez laktózy,“ hovorí Stanislav Čajka, generálny riaditeľ spoločnosti Terno.

Nová predajňa KRAJ s rozlohou približne 1 100 m2 sa nachádza v novej Petržalskej tržnici na Bratskej ulici. TERNO do modernizácie interiérov samotnej predajne investovalo takmer 600 tisíc eur. Nová prevádzka ponúkne 46 pracovných miest. Pri budove bude k dispozícii parkovisko s kapacitou 139 miest vrátene šiestich pre zdravotne postihnutých. Predajňa bude otvorená denne od 7:00 do 21:00.

Expanzia otvorením druhej prevádzky KRAJ nekončí. Nový koncept sa počas tohto roka rozšíri v rámci Bratislavy aj mimo nej. „Po prvých dvoch predajniach supermarketového formátu sa v lete pustíme do vytvorenia pilotnej prevádzky KRAJ v segmente malometrážnych predajní potravín,“ dodáva S. Čajka.

Úspešná prevádzka v Devínskej Novej Vsi

Predajné výsledky spoločnosti potvrdzujú, že zákazníci si predajňu v Devínskej Novej Vsi obľúbili, zrealizovali tu viac ako 40 tisíc nákupov. Prevádzka dosiahla za prvý mesiac tržby, ktoré presiahli očakávania o takmer 10 percent. Z predajných výsledkov tiež vyplýva, že 59 % produktov z celkového predaného počtu tvorili slovenské potraviny.

Ďalšie zaujímavosti (výsledky za predaj počas necelého mesiaca od otvorenia predajne v Devínskej Novej Vsi):

  • Ak by sme postavili vežu z tradičných 50gramových Horaliek od Sedity, bola by o štvrtinu vyššia ako Národná banky Slovenska v Bratislave, najvyššia slovenská budova.
  • Z vlastnej pekárenskej výroby priamo na predajni sa predalo 976 kg slaného a 284 kg sladkého pečiva.
  • V segmente vína má slovenské víno podiel 74 %. Najpredávanejším veľkým výrobcom sú Vinárske závody Topoľčianky a najpredávanejším regionálnym vinárom Pivnica Radošina.
  • Od regionálnych výrobcov sa predalo 1,4 kilometra syrových nití od výrobcov Salaš Pružina a Syry zo Zázrivej; 227 kilogramov, teda 90 plechov koláčov od Fertuchy; regionálny výrobca džemov VOTABO dosiahol viac ako štvrtinový podiel zo všetkých ponúkaných 14 značiek džemov.
  • Zo zdravých potravín si zákazníci kúpili 329 kg bio výrobkov, 77 kg bezlepkových potravín a takmer 300 litrov rastlinných mliek.

O spoločnosti TERNO real estate

Spoločnosť TERNO real estate aktuálne prevádzkuje viac ako 100 predajní Terno, Moja Samoška a Hypernova. V marci 2018 predstavila prvú predajňu pod názvom KRAJ.

Späť na všetky oznamy
Aktuálny leták Budúci leták