Vege chilli

Bezmäsité
4
porcie
20
minút
Nízka
obtiažnosť
Zobraziť recept

Suroviny

K tomuto receptu nie su pridané žiadne suroviny.

Recept

Suroviny (2-3 porcie)

  • 1 batát
  • 1 konzerva (400g) nasekaných rajčín
  • 1 konzerva fazule alebo vopred uvarená fazuľa (asi 400g)
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 čerstvé sladké papriky
  • 1-2 čerstvé chilli papričky
  • olej
  • soľ
  • 1 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 ČL mletej sladkej papriky
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1 ČL sušeného oregana
  • 2 kocky tmavej čokolády alebo 1 čl holandského kakaa
  • kyslá smotana
  • čerstvý koriander alebo petržlenová vňať
  • 1 limetka
  • ryža alebo tacos.

1. Batáty si ideálne v hrnci vopred uvaríme, ale môžeme pracovať aj so surovími.
2. Rajčiny a papriky umyjeme a nakrájame na kocky. Zvlášť nasekáme aj cibuľu, cesnak a chilli.
3. Na oleji opečieme cibuľu a cesnak. Pridáme papriku (a batáty, ak sme použili surové) a sprudka opekáme dozlatista.
4. Potom pridáme konzervované rajčiny, scedenú fazuľu a nadrobno nasekané chilli papričky.
5. Ochutíme mletým čiernym korením, sladkou paprikou, rascou a oreganom. Napokon pridáme aj nasekanú tmavú čokoládu alebo kvalitné kakao.
6. Všetko spolu pomaly dusíme približne pol hodinu, až kým sa prepoja chute a zelenina zmäkne.
7. Podávame s ryžou alebo tacos. Na tanieri dochutíme kyslou smotanou, prípadne aj guacamole či koriandrom.

Akciová ponuka do e-mailu

Ak chcete, aby vám neunikla žiadna z našich výhodných akcií, zadajte, prosím, váš e-mail a budete tak dostávať všetky akciové produkty priamo do vašej schránky ako prvý.
*/ ?>