Domáca horúca čokoláda

2
porcie
30
minút
Nízka
obtiažnosť
Zobraziť recept

Suroviny

K tomuto receptu nie su pridané žiadne suroviny.

Recept

Suroviny (2 porcie)

  • 100 g tmavej čokolády (ideálne aspoň 70%)
  • 450 ml smotany na šľahanie
  • 50 ml mlieka)
  • 50 g hnedého cukru
  • 2-3 PL kakaa
  • 1 PL škrobu
  • vanilkový struk alebo vanilkový cukor
  • štipka mletého chilli podľa chuti

1. V hrnci zohrejeme 450 ml smotany. Pridáme cukor, kakao, vanilku, chilli a všetko poriadne premiešame metličkou.
2. V mlieku rozmiešame škrob a prilejeme ho do horúcej zmesi, ktorú ešte krátko povaríme do zhustnutia.
3. Zmes odstavíme zo sporáka a okamžite do nej pridáme nalámanú čokoládu. Pomaly miešame, kým sa nerozpustí.
4. Čokoládu nalejeme do hrnčekov a ozdobíme šľahačkou a kakaom.

Akciová ponuka do e-mailu

Ak chcete, aby vám neunikla žiadna z našich výhodných akcií, zadajte, prosím, váš e-mail a budete tak dostávať všetky akciové produkty priamo do vašej schránky ako prvý.
*/ ?>