Zapekané orzo s rajčinami a cícerom

Bezmäsité
Všetky recepty

Suroviny:

Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak v hlbšej panvici. Pridáme baby špenát a necháme ho za občasného miešania zvädnúť. Ďalej pridáme prepláchnutý cícer, orzo, krájané rajčiny a vývar. Všetko spolu premiešame, dochutíme soľou, korením, čerstvým tymianom a panvicu (vhodnú do rúry) vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Orzo pečieme približne 15 minút do zmäknutia a podávame ho ešte teplé s balkánskym syrom, čerstvým tymianom a citrónovou šťavou.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 4

Kalórie: 471
Bielkoviny: 17 g
Sacharidy: 66 g
Tuky: 14 g

Zdielať