Zapekané orzo s rajčinami a cícerom
Bezmäsité-
4
porcie -
30
minút -
ľahká
obtiažnosť
Suroviny:
Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak v hlbšej panvici. Pridáme baby špenát a necháme ho za občasného miešania zvädnúť. Ďalej pridáme prepláchnutý cícer, orzo, krájané rajčiny a vývar. Všetko spolu premiešame, dochutíme soľou, korením, čerstvým tymianom a panvicu (vhodnú do rúry) vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Orzo pečieme približne 15 minút do zmäknutia a podávame ho ešte teplé s balkánskym syrom, čerstvým tymianom a citrónovou šťavou.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 4
Kalórie: 471
Bielkoviny: 17 g
Sacharidy: 66 g
Tuky: 14 g