Vanilkové rožky

Všetky recepty

Suroviny:

Múku zmiešame s mletými orechmi a 50 g práškového cukru. Ďalej pridáme zmäknuté maslo izbovej teploty, vajíčko a ručne spracujeme hladké cesto. Z cesta vytvarujeme rožteky, ktoré ukladáme na plech vystlaným papierom na pečenie. Rožky pečieme približne 6-10 minút pri teplote 180°C (treba ich sledovať). Upečené rožky by mali byť zospodu jemné zlatisté. Ešte horúce rožky obaľujeme v zmesi vanilkového a zvyšného práškového cukru. 1 konček rožkov namáčame do roztopenej čokolády s kokosovým olejom a necháme ich stuhnúť. Rožky skladujeme v uzatvorenej nádobe na tmavom mieste – vydržia chutné aj niekoľko týždňov.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 rožok, z celkového množstva ich vyjde 22

Kalórie: 120
Bielkoviny: 2 g
Sacharidy: 12 g
Tuky: 7 g

Zdielať