Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Zobraziť viac informácií. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.

Úžasná čokoládová roláda

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

POSTUP

Najskôr si pripravíme cesto – žĺtky oddelíme od bielkov a vymixujeme ich s kakaom a cukrom na tuhšiu a hladkú hmotu. Ďalej k žĺtkovej zmesi pridáme múku, opäť premixujeme a na záver jemne vmiešame tuhý vyšľahaný sneh z bielkov. Následne si pripravíme papier na pečenie, na ktorom budeme roládu piecť. Celý papier vymastíme maslom a vysypeme múkou. Naozaj si treba dať záležať, aby bol celý papier vymastený – roláda sa neprilepí a bude sa jednoducho rolovať. Pripraveným papierom vyložíme klasický veľký plech na pečenie a prelejeme naň hladké cesto. Cesto rozotrieme do tvaru väčšieho obdĺžnika a pečieme ho pri teplote 180°C približne 13 minút. Po upečení ho necháme úplne vychladnúť, nie je potrebné motať ho do utierky. Medzitým si pripravíme krém. Čokoládu rozpustíme, necháme ju pár minút vychladnúť a vmiešame do nej lyžicu tvarohu. Ďalej vmiešame ďalšie dve lyžice tvarohu a ak má čokoláda už približne izbovú teplotu, môžeme ju vmiešať do zvyšného tvarohu – inak by sa čokoláda zrazila. Krém ďalej dosladíme medom alebo iným tekutým sladidlom podľa chuti. Približne dve tretiny hladkého krému natrieme na cesto a roládu zavinieme. Roládu pri rolovaní pomaly odlepujeme od pečiaceho papiera. Zavinutú roládu zvrchu potrieme zvyšným krémom a odložíme ju stuhnúť aspoň do hodinu do chladničky. Pred podávaním môžeme roládu dozdobiť lyofilizovanými malinami. 

NUTRIČNÉ HODNOTY

Na 1 kúsok, roládu rozkrájame na 15 častí 

Kalórie: 119
Bielkoviny: 6 g
Sacharidy: 13 g

Tuky: 5 g

Zdielať