Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Zobraziť viac informácií. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.

Trhané kuracie s arašidovou omáčkou

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

POSTUP

Kuracie prsia vcelku osolíme a okoreníme. Dáme ich do menšieho hrnca a zalejeme ich vodou, tak aby boli celé ponorené. Na nízkom plameni ich povaríme cca 10 minút (stred nemôže byť ružový, no zároveň ich nechceme vysušiť). Necháme ich vychladnúť a následne ich prstami natrháme na malé kúsky, môžeme si pomôcť aj vidličkou. Na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku a zázvor. Ďalej pridáme hrášok, zelené fazuľky a krátko ich opečieme. Následne pridáme trhané kuracie, arašidové maslo, limetkovú šťavu, kurkumu, med, soľ a korenie podľa chuti. Vodu prilievame postupne podľa hustoty omáčky. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňatku  a môžeme podávať, ideálne s ryžou. 

NUTRIČNÉ INFOMRÁCIE

Na 1 porciu, z celého množstva vyjdú 3

Kalórie: 352

Bielkoviny: 55 g

Sacharidy: 9 g (z toho vláknina 4 g)

Tuky: 15 g

Zdielať