Zeler očistíme, umyjeme, rozrežeme a nakrájame na menšie kúsky. Cuketu, mrkvu a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Paradajky sparíme, olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame nadrobno. Kapustu nahrubo nastrúhame alebo nakrájame na tenké pásiky. Napokon ošúpeme cibuľu a nakrájame najemno.
Vo veľkom hrnci na miernom ohni najskôr krátko osmažíme cibuľu, potom pridáme oregano, čierne korenie, nakrájaný zeler a mrkvu a za občasného miešania restujeme asi 5 min.
Nakrájané zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme vriacou vodou a dusíme 10 min. Potom pridáme nakrájané paradajky, cuketu, kapustu, podľa potreby dolejeme vodu a dusíme ďalších 8 – 10 min. Nakoniec pridáme bielu fazuľu a cestoviny, ktoré varíme „al dente“ asi 7 – 9 minút.
Na záver dochutíme soľou a vínnym octom. Polievku podávame mierne horúcu s pár kvapkami olivového oleja a trochou strúhaného parmezánu.
… ktoré sú nevyhnutné pre jej optimálne fungovanie (tzv. technické cookies). Potrebné súbory cookies pomáhajú vytvárať použiteľné webové stránky tak, že umožňujú základné funkcie, ako je navigácia stránky a prístup k chráneným oblastiam webových stránok či automatické zobrazovanie obsahu v preferovanom jazyku.
Webové stránky nemôžu riadne fungovať bez týchto súborov cookies, pričom na využívanie týchto cookies nie je potrebný Váš súhlas ani ich nie je možné odmietnuť. Zároveň Vás chceme ubezpečiť, že naše stránky nepoužívajú a neukladajú ostatné typy cookies ako napr. Marketingové, Analytické či Štatistické cookies.