Talianska zeleninová polievka Minestrone

Polievky
Všetky recepty

Suroviny:

  1. Zeler očistíme, umyjeme, rozrežeme a nakrájame na menšie kúsky. Cuketu, mrkvu a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Paradajky sparíme, olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame nadrobno. Kapustu nahrubo nastrúhame alebo nakrájame na tenké pásiky. Napokon ošúpeme cibuľu a nakrájame najemno.
  2. Vo veľkom hrnci na miernom ohni najskôr krátko osmažíme cibuľu, potom pridáme oregano, čierne korenie, nakrájaný zeler a mrkvu a za občasného miešania restujeme asi 5 min.
  3. Nakrájané zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme vriacou vodou a dusíme 10 min. Potom pridáme nakrájané paradajky, cuketu, kapustu, podľa potreby dolejeme vodu a dusíme ďalších 8 – 10 min. Nakoniec pridáme bielu fazuľu a cestoviny, ktoré varíme „al dente“ asi 7 – 9 minút.
  4. Na záver dochutíme soľou a vínnym octom. Polievku podávame mierne horúcu s pár kvapkami olivového oleja a trochou strúhaného parmezánu. 
Zdielať