Mladé šalátové zemiaky si dôkladne umyjeme a vo väčšom hrnci necháme variť asi 8 – 10 min. Neskôr pridáme struky zelenej fazuľky a spolu so zemiakmi varíme 2 – 3 min. Potom pridáme zelenú špargľu a varíme ešte 2 min. Uvarenú zeleninu nakoniec scedíme a necháme dôkladne vychladnúť. Uvarené zemiaky nakrájame na hrubšie plátky a spolu s varenou zeleninou a rukolou zľahka premiešame.
Medzitým si v menšom hrnci uvaríme vajíčka. Natvrdo ich varíme 10 min., ale ak máte radšej vajíčka s pevným krémovým žĺtkom, stačí ich variť 8 min. Po uvarení vložte vajíčka do studenej vody a nechajte vychladnúť.
V malej miske si pripravíme našu šalátovú zálievku. Pridáme olivový olej, citrónovú šťavu, horčicu, cukor, korenie, štipku soli, najemno nakrájanú petržlenovú vňať, a to všetko spolu dôkladne zamiešame.
Zemiakový šalát podávame za studena s prekrojenými vajíčkami a zľahka preliaty sladkokyslou zálievkou.
… ktoré sú nevyhnutné pre jej optimálne fungovanie (tzv. technické cookies). Potrebné súbory cookies pomáhajú vytvárať použiteľné webové stránky tak, že umožňujú základné funkcie, ako je navigácia stránky a prístup k chráneným oblastiam webových stránok či automatické zobrazovanie obsahu v preferovanom jazyku.
Webové stránky nemôžu riadne fungovať bez týchto súborov cookies, pričom na využívanie týchto cookies nie je potrebný Váš súhlas ani ich nie je možné odmietnuť. Zároveň Vás chceme ubezpečiť, že naše stránky nepoužívajú a neukladajú ostatné typy cookies ako napr. Marketingové, Analytické či Štatistické cookies.