Strúhaný tvarohový koláč s jahodami

Všetky recepty

Suroviny:

Múku premiešame s cukrom, kakaom, soľou a práškom do pečiva. Pridáme jablkovú výživu, zmäknuté (nie tekuté) maslo, žĺtky a cesto zhnetieme dohromady. V prípade potreby prilejeme trochu mlieka, cesto by malo byť pevné a nelepivé. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho odpočinúť v chladničke približne hodinu. Medzitým si pripravíme náplň zmiešaním oboch tvarohov, pudingového prášku a trstinového cukru. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu, ktorý vmiešame do tvarohovej náplne. Vychladené cesto rozdelíme na dve polovice, jednu väčšiu, druhú menšiu. Väčšiu polovicu cesta nastrúhame na dno malého plechu (20x20 cm) vystlaného papierom na pečenie. Na cesto naukladáme 2/3 nadrobno nakrájaných jahôd, na ne nalejeme celú náplň, zasypeme zvyšnými jahodami a zastrúhame zvyšným cestom.  Koláč pečieme približne 30 minút pri teplote 180°C. Koláč necháme pred krájaním stuhnúť a vychladiť, ideálne v chladničke.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 koláč, z celkového množstva ich vyjde 9

Kalórie: 220

Bielkoviny: 12 g
Sacharidy: 28 g
Tuky: 7 g

Zdielať