Špenátové rizoto so špargľou

Bezmäsité
Všetky recepty

Suroviny:

Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na olivovom oleji.
Pridáme ryžu a minútu opekáme. 
Vlejeme víno, necháme odpariť. Následne po častiach vlievame vývar a občasne premiešame.
Keď sa nám vývar zredukuje, dolejeme opäť, až kým nie je ryža takmer hotová.
Pridáme nakrájanú špargľu a varíme až do zmäknutia ryže. Ak je potrebné, opäť dolejeme vývar.
Do mixéra vložíme špenát, zalejeme vodou, pridáme korenie, bazalku a rozmixujeme dohladka.
Vlejeme do rizota, premiešame a necháme ešte minút povariť, aby sa rizoto zahustilo.
Na záver vmiešame maslo a parmezán. Dosolíme podľa potreby.
Podávame s opečeným halloumi.


NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjde cca 12 porcií.
Kalórie: 780
Bielkoviny: 31,8 g
Sacharidy: 91,4 g
Tuky: 28,7 g
Vláknina: 2,1 g

Zdielať