Špargľový quiche so slaninkou

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

Múku zmiešame so soľou a ovsenými vločkami. Následne prilejeme mlieko, olej a vypracujeme pevné, mierne lepivé cesto. Koláčovú formu vymastíme olivovým olejom a vtlačíme do nej pripravené cesto. Cesto predpečieme v rúre predhriatej na 180°C 10 minút. Medzitým si nakrájame slaninku nadrobno, osmažíme ju na panvici a prebytočný tuk zlejeme. Drevité konce špargle odlomíme a špargľu nakrájame na menšie kúsky, ktoré uvaríme vo vriacej vode domäkka (cca 4 minúty). Uvarenú špargľu schladíme v studenej vode. Na predpečené cesto naukladáme opečenú slaninku a kúsky špargle. V miske si rozšľaháme vajíčka s mliekom, pretlačeným cesnakom, nastrúhaným parmezánom, soľou a mletým čiernym korením. Vajíčkovú zmes taktiež vlejeme na predpečené cesto a quiche upečieme dozlatista pri teplote 180°C, približne 25 minút. Pred krájaním necháme quiche aspoň čiastočne vychladnúť.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 kúsok, quiche nakrájame na 10 častí

Kalórie: 226

Bielkoviny: 10 g
Sacharidy: 21 g
Tuky: 11 g

Zdielať