Šošovicový prívarok

Bezmäsité
Všetky recepty

Suroviny:

Šošovicu namočíme na noc do studenej vody. Šošovicu na druhý deň zlejeme, dáme ju do hrnca spolu s bobkovým listom a ošúpanými zemiakmi nakrájanými na menšie kocky. Do hrnca prilejeme vodu (cca 1-2 cm nad povrch zemiakov a šošovice) a varíme domäkka, približne 15-20 minút. Následne prilejeme smotanu, pridáme pretlačený cesnak a prívarok ochutíme soľou, korením a octom. Ak by bol prívarok príliš hustý, zriedime ho mliekom. Ak by bol naopak príliš riedky, vlejeme doň hladkú múku rozmiešanú v troške vody. Prívarok podávame ešte teplý s vareným vajíčkom a čerstvou pažítkou.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 3

Kalórie: 467
Bielkoviny: 27 g
Sacharidy: 61 g
Tuky: 13 g

Zdielať