Šošovicové kari s vajíčkom

Bezmäsité
Všetky recepty

Suroviny:

POSTUP
Rajčiny a cuketu nakrájame nadrobno. Šošovicu dôkladne prepláchneme pod studenou vodou a v hlbšej panvici alebo hrnci ju zmiešame s rajčinami a cuketou. Prilejeme 200 ml vody a za občasného miešania privedieme k varu. Keď sa väčšina vody vsiakne, pridáme všetky koreniny a kokosové mlieko. Kari necháme prevrieť a varíme až do zmäknutia šošovice a  požadovanej konzistencie (môžeme ešte priliať viac vody/kokosového mlieka). Medzitým si uvaríme vajíčka natvrdo. Ak chceme mierne tekutý žĺtok, varíme ich 6-7 minút. Kari podávame ešte teplé s uvareným vajíčkom a čerstvým koriandrom. 

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 2
Kalórie: 374
Sacharidy: 47 g (z toho vláknina 5 g)
Bielkoviny: 26 g
Tuky: 10 g
 

Zdielať