Šošovicové fašírky

Bezmäsité
Všetky recepty

Suroviny:

Šošovicu prepláchneme, zalejeme vodou a s bobkovými listami povaríme do zmäknutia. Medzitým na 1 PL oleja opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku a nahrubo nastrúhanú mrkvu. Pridáme pretlačený cesnak, mletú rascu, mletú papriku, majorán a všetko necháme ešte krátko rozvoňať. Uvarenú a scedenú šošovicu premiešame s opečenou zeleninou, vajíčkom, strúhankou, nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou a soľou. Zo zmesi ručne tvarujeme placky, ktoré na panvici potretej 2 PL oleja opekáme dozlatista z oboch strán. Šošovicové fašírky podávame napríklad so šalátom a jogurtovým dressingom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 porciu, z receptu vyjdú 4
Kalórie: 357
Bielkoviny: 17 g
Sacharidy: 54 g
Tuky: 11 g

Zdielať