Slovenské rizoto s kuracím mäsom

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

Ryžu uvaríme domäkka s trochou soli. Kým sa ryža varí, pustíme sa do prípravy mäsa a zeleniny. Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky, ktoré osolíme, okoreníme a sprudka opečieme vo väčšom hrnci/hlbšej panvici dozlatista. Hotové mäso zatiaľ odložíme bokom. Na zvyšnom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme k nej mletú červenú papriku, šampiňóny nakrájané na plátky a krátko ich orestujeme. Ďalej pridáme mrazenú mrkvu, hrášok, konzervovanú kukuricu a všetko spolu premiešame. Zeleninu zalejeme 200 ml vývaru a krátko ju povaríme do zmäknutia. Následne k nej pridáme uvarenú ryžu, opečené mäso a všetko spolu premiešame. Rizoto ešte doriedime vývarom podľa potreby. Dochutíme ho soľou a mletým čiernym korením podľa chuti a odstavíme rizoto z plameňa. Na záver do rizota vmiešame strúhaný syr, ktorý sa v rizote rozpustí. Rizoto podávame s kyslými uhorkami, dozdobené petržlenovou vňaťou a syrom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva ich vyjde 5

Kalórie: 476
Bielkoviny: 26 g
Sacharidy: 71 g
Tuky: 9 g

Zdielať