Slaný rajčinový koláč
Bezmäsité-
10
porcie -
50
minút -
ľahká
obtiažnosť
Suroviny:
Múku, soľ, bazalku a maslo nakrájané na malé kocky prstami rozmrvíme. Následne prilejeme studenú vodu a vypracujeme hladké a nelepivé cesto, ktoré zhnetieme do gule a necháme odpočinúť hodinu v chladničke.
Medzitým ricottu premiešame s nahrubo nastrúhanou mozzarellou a dochutíme ju mletým čiernym korením a soľou. Vychladené cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru tenkého kruhu a opatrne ho prenesieme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie.
Ricottový krém natrieme na cesto, voľné necháme len okraje, cca 3-4 cm. Na ricottu naukladáme rajčiny nakrájané na kolieska (cherry rajčinky stačí len prekrojiť), ktoré osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Okraje cesta zahneme smerom dovnútra a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom. Koláč pečieme pri teplote 180 °C cca 30 minút, okraje by mali byť zlatisté. Pred krájaním ho necháme úplne vychladnúť.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 kúsok, koláč rozkrájame na 10 častí
Kalórie: 198
Bielkoviny: 5 g
Sacharidy: 18 g
Tuky: 12 g