Rímska pizza

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

Do teplej vody vmiešame sušené droždie a cukor a necháme 5 minút vzísť kvások. Múku premiešame so soľou, prilejeme kvások a cesto dôkladne premiešame, aby múka nebola suchá – cesto bude lepivé. Cesto necháme 30 minút postáť prikryté utierkou a následne ho preložíme – navlhčenými rukami chytíme cca štvrtinu cesta, natiahneme ju a preložíme na opačnú stranu misy. Tento postup zopakujeme s celým cestom, prikryjeme ho utierkou a celý proces (s prekladom a 30 min. odpočívaním cesta) zopakujeme ešte 3x.

Cesto následne prikryjeme potravinárskou fóliou a vložíme ho na 12-24 hodín do chladničky. Cesto následne vyklopíme na pomúčenú dosku, rukami ho trochu natiahneme, preložíme na polovicu, vložíme do misy, prikryjeme utierkou a necháme ešte cca 1 hodinu ohriať na izbovú teplotu. Podkysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a prstami doň vytvárame jamky a roztiahneme ho cca na veľkosť plechu (36x27 cm, môže byť aj väčší) a opatrne ho preložíme do vymasteného plechu. 

Krájané rajčiny premiešame s nasekaným cesnakom, soľou, korením, olejom a touto zmesou potrieme naše cesto. Rímsku pizzu pečieme 15 minút pri teplote 250 °C, následne ju posypeme nahrubo nastrúhanou mozzarellou a pečieme ďalšie 3-4 minúty. Upečenú pizzu necháme pred krájaním aspoň krátko vychladnúť, posypeme ju rukolou a môžeme podávať.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 kúsok, pizzu rozkrájame na 8 porcií
Kalórie: 216
Bielkoviny: 8 g
Sacharidy: 38 g
Tuky: 5 g

Zdielať