Repový quiche s kozím syrom

Bezmäsité
Všetky recepty

Suroviny:

Najskôr si pripravíme korpus zmiešaním ovseným vločiek, múky a soli. Ďalej prilejeme olej, mlieko a ručne spracujeme pevné cesto. Cesto vtlačíme do vymastenej koláčovej formy (priemer 24 cm) a dáme ho predpiecť na 10 minút pri teplote 180°C. Medzitým si pripravíme náplň. Uvarenú repu nakrájame na menšie kúsky a zmiešame ju s cesnakom nakrájaným na tenké plátky, nasekaným rozmarínom a červenou cibuľou nakrájanou na väčšie kúsky, ktorú sme na olivovom oleji opiekli dosklovita (opekanie cibuľky môžeme vynechať, no v hotovom quiche bude chrumkať). Ďalej pridáme vajíčka, mlieko a polovicu rozdrobeného kozieho syru. Všetko spolu premiešame a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Náplň vlejeme do predpečeného korpusu, navrch rozdrobíme zvyšný kozí syr a quiche pečieme pri teplote 180°C 40 minút. Quiche necháme aspoň čiastočne vychladnúť a môžeme podávať. 

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z celkového množstva ich vyjde 10
Kalórie: 190
Bielkoviny: 10 g
Sacharidy: 17 g
Tuky: 10 g

Zdielať