Plnené perníčky

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

POSTUP

Múku zmiešame s mletým trstinovým cukrom, preosiatym kakaom, perníkovým korením a sódou. Pridáme vajíčko, med a maslo izbovej teploty nakrájané na tenké plátky. Cesto poriadne zhnetieme rukou, malo by sa s ním dobre pracovať a nemalo by lepiť. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na tenko (cca 3 mm) a formičkami z neho povykrajujeme párny počet ľubovoľných tvarov. Na polovicu vykrojených perníčkov dáme cca ½ lyžičky džemu a zakryjeme ich druhým perníčkom. Horný perníček po stranách popritláčame, aby džem nevytiekol. Perníčky pečieme pri teplote 170°C v závislosti od ich veľkosti. Naše kolečká (priemer 4 cm) sa piekli 7 minút. Je dôležité nepiecť ich dlho, keďže by sa vysušili a boli by tvrdé. Po vytiahnutí z rúry musia byť mäkké, pri chladnutí ešte trošku stvrdnú. Po vychladnutí ich zvrchu namáčame v čokoláde, ktorú sme si roztopili vo vodnom kúpeli s troškou tuku (maslo, kokosový olej). Perníčky necháme stuhnúť a skladujeme ich v uzatvorenej nádobe.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 perníček, z celkového množstva ich vyjde 36

Kalórie: 78
Bielkoviny:       1g
Sacharidy: 12 g
Tuky: 3 g

Zdielať