Plátky želatíny namočíme do cca 500 ml studenej vody.
V hrnci zohrejeme smotanu s cukrom a vanilkou, až kým nedosiahne bod varu. Potom odstavíme zo sporáka.
Namočenú želatínu v miske scedíme a prilejeme k nej 100 ml horúcej smotany. Miešame metličkou do rozpustenia.
Potom zmes opäť vlejeme do zvyšku smotany a všetko spolu premiešame.
Nalejeme do misiek alebo pohárov a dáme na aspoň 4 hodiny vychladiť. Ak chceme hotový dezert vyklopiť z formičiek, pred nalievaním zmesi ich vypláchneme studenou vodou.
Omáčku pripravíme tak, že v hrnčeku povaríme maliny s cukrom do zhustnutia.
Podávame poliate omáčkou a ozdobené lístkami mäty.
… ktoré sú nevyhnutné pre jej optimálne fungovanie (tzv. technické cookies). Potrebné súbory cookies pomáhajú vytvárať použiteľné webové stránky tak, že umožňujú základné funkcie, ako je navigácia stránky a prístup k chráneným oblastiam webových stránok či automatické zobrazovanie obsahu v preferovanom jazyku.
Webové stránky nemôžu riadne fungovať bez týchto súborov cookies, pričom na využívanie týchto cookies nie je potrebný Váš súhlas ani ich nie je možné odmietnuť. Zároveň Vás chceme ubezpečiť, že naše stránky nepoužívajú a neukladajú ostatné typy cookies ako napr. Marketingové, Analytické či Štatistické cookies.