Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Zobraziť viac informácií. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.

Nadýchaný cuketový chlebík

Bezmäsité
Všetky recepty

Suroviny:

POSTUP

Špaldovú múku zmiešame so sódou bikarbónou, soľou, sušenou bazalkou a práškom do pečiva. Cuketu nastrúhame nahrubo a rukami z nej dôkladne vyžmýkame vodu. Vyžmýkanú cuketu, vajíčka, nastrúhaný parmezán, nasekanú petržlenovú vňať a kefír vmiešame do cesta. Cesto nemiešame zbytočne priveľa, len natoľko, aby sa suroviny prepojili. Cesto by zároveň nemalo byť príliš tekuté. Formu na chlebík vymastíme troškou oleja a vlejeme do nej cesto a uhladíme. Na chlebík naukladáme rajčiny prekrojené na polovice, zasypeme strúhaným parmezánom a pečieme pri teplote 180°C približne 30 minút dozlatista. Ak chlebík pečiete v menšej forme (hrubšia vrstva cesta), tak sa bude piecť dlhšie. Drevená špajdľa musí z cesta vyjsť po upečení suchá. Chlebík necháme pred krájaním vychladnúť a podávame ho s ľubovoľnou pomazánkou. 

NUTRIČNÉ HODNOTY
na 1 kúsok, celý chlebík rozkrájame na 15 kúskov

Kalórie: 78

Bielkoviny: 4 g
Sacharidy: 11 g
Tuky: 2 g
 

Zdielať