Nadýchaný cuketový chlebík
Bezmäsité-
15
porcie -
30
minút -
ľahká
obtiažnosť
Suroviny:
POSTUP
Špaldovú múku zmiešame so sódou bikarbónou, soľou, sušenou bazalkou a práškom do pečiva. Cuketu nastrúhame nahrubo a rukami z nej dôkladne vyžmýkame vodu. Vyžmýkanú cuketu, vajíčka, nastrúhaný parmezán, nasekanú petržlenovú vňať a kefír vmiešame do cesta. Cesto nemiešame zbytočne priveľa, len natoľko, aby sa suroviny prepojili. Cesto by zároveň nemalo byť príliš tekuté. Formu na chlebík vymastíme troškou oleja a vlejeme do nej cesto a uhladíme. Na chlebík naukladáme rajčiny prekrojené na polovice, zasypeme strúhaným parmezánom a pečieme pri teplote 180°C približne 30 minút dozlatista. Ak chlebík pečiete v menšej forme (hrubšia vrstva cesta), tak sa bude piecť dlhšie. Drevená špajdľa musí z cesta vyjsť po upečení suchá. Chlebík necháme pred krájaním vychladnúť a podávame ho s ľubovoľnou pomazánkou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
na 1 kúsok, celý chlebík rozkrájame na 15 kúskov
Kalórie: 78
Bielkoviny: 4 g
Sacharidy: 11 g
Tuky: 2 g