Nadýchané banánové lievance

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

  1. Do dvoch misiek si zvlášť oddelíme žĺtka a bielka. Žĺtka vymiešame s mliekom a pridáme múku, ktorú si ešte predtým zmiešame s práškom na pečenie. Vaječné bielka osolíme štipkou soli a vyšľaháme z nich kompaktný sneh. Vyšľahané bielka pridáme do žĺtkového cesta a všetko opatrne, ale dôkladne premiešame.
  2. Na miernom ohni si rozpálime panvicu s nepriľnavým dnom (použiť môžete aj bežnú panvicu potretú olejom). Naberieme si menšiu naberačku cesta a opatrne prilievame, aby nám vznikol lievanec s priemerom asi 10 – 13 cm. Lievance pečieme z každej strany do zlato-hneda.
  3. V druhej panvici si medzitým pri nízkej teplote rozpustíme maslo s trstinovým cukrom. Za neustáleho miešania varíme približne 3 min. Výsledkom by mala byť krásna karamelová omáčka.
  4. Banány si ošúpeme, prekrojíme na polovicu a nakrájame pozdĺžne na 3 hrubšie plátky. Na miernom ohni si opäť vyhrejeme panvicu s nelepivým dnom a banánové plátky opatrne opečieme z každej strany do zlato-hneda.
  5. Lievance servírujeme s banánmi, kopčekom vanilkovej zmrzliny a mierne preliate karamelovou omáčkou.
Zdielať