Do dvoch misiek si zvlášť oddelíme žĺtka a bielka. Žĺtka vymiešame s mliekom a pridáme múku, ktorú si ešte predtým zmiešame s práškom na pečenie. Vaječné bielka osolíme štipkou soli a vyšľaháme z nich kompaktný sneh. Vyšľahané bielka pridáme do žĺtkového cesta a všetko opatrne, ale dôkladne premiešame.
Na miernom ohni si rozpálime panvicu s nepriľnavým dnom (použiť môžete aj bežnú panvicu potretú olejom). Naberieme si menšiu naberačku cesta a opatrne prilievame, aby nám vznikol lievanec s priemerom asi 10 – 13 cm. Lievance pečieme z každej strany do zlato-hneda.
V druhej panvici si medzitým pri nízkej teplote rozpustíme maslo s trstinovým cukrom. Za neustáleho miešania varíme približne 3 min. Výsledkom by mala byť krásna karamelová omáčka.
Banány si ošúpeme, prekrojíme na polovicu a nakrájame pozdĺžne na 3 hrubšie plátky. Na miernom ohni si opäť vyhrejeme panvicu s nelepivým dnom a banánové plátky opatrne opečieme z každej strany do zlato-hneda.
Lievance servírujeme s banánmi, kopčekom vanilkovej zmrzliny a mierne preliate karamelovou omáčkou.
… ktoré sú nevyhnutné pre jej optimálne fungovanie (tzv. technické cookies). Potrebné súbory cookies pomáhajú vytvárať použiteľné webové stránky tak, že umožňujú základné funkcie, ako je navigácia stránky a prístup k chráneným oblastiam webových stránok či automatické zobrazovanie obsahu v preferovanom jazyku.
Webové stránky nemôžu riadne fungovať bez týchto súborov cookies, pričom na využívanie týchto cookies nie je potrebný Váš súhlas ani ich nie je možné odmietnuť. Zároveň Vás chceme ubezpečiť, že naše stránky nepoužívajú a neukladajú ostatné typy cookies ako napr. Marketingové, Analytické či Štatistické cookies.