Štyri stredne veľké zemiaky si ošúpeme a uvaríme v stredne veľkom hrnci. Do vody ku zemiakom pridáme zeleninový bujón. Prevaríme 10-12 minút.
Medzitým si na rozpálenom oleji pražíme na kocky nakrájanú cibuľku. Pridáme päť stredne veľkých mrkiev nakrájaných na kolieska . Mrkvu smažíme na ohni. Po cca piatich minútach, keď sa mrkva pekne leskne, pridáme kari korenie. Všetko spolu premiešame a smažíme do zlatista.
Osmaženú mrkvu spolu s cibuľkou rovno z panvice pridáme do hrnca, kde si varíme zemiaky. Prilejeme 30ml smotany na varenie a všetko spolu prevaríme 15- 20 minút.
S ponorným tyčovým mixérom vývar rozmixujeme úplne do riedka, tak aby všetky suroviny v celku boli dôkladne rozmixované.
Polievku podávame a dochutíme olivovým olejom, kyslou smotanou, ktorá sa perfektne hodí k tejto kombinácií a dozdobíme s tekvicovými semiačkami, alebo krutónmi do polievky, podľa chuti.
… ktoré sú nevyhnutné pre jej optimálne fungovanie (tzv. technické cookies). Potrebné súbory cookies pomáhajú vytvárať použiteľné webové stránky tak, že umožňujú základné funkcie, ako je navigácia stránky a prístup k chráneným oblastiam webových stránok či automatické zobrazovanie obsahu v preferovanom jazyku.
Webové stránky nemôžu riadne fungovať bez týchto súborov cookies, pričom na využívanie týchto cookies nie je potrebný Váš súhlas ani ich nie je možné odmietnuť. Zároveň Vás chceme ubezpečiť, že naše stránky nepoužívajú a neukladajú ostatné typy cookies ako napr. Marketingové, Analytické či Štatistické cookies.