Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Zobraziť viac informácií. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.

Mrkvová bábovka s tvarohom

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

POSTUP

Múku zmiešame so 100 g cukru, škoricou, kardamónom, zázvorom, kypriacim práškom a sódou. Ďalej pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, jablkové pyré, olej, pomarančovú šťavu, mlieko a 2 vajíčka + 1 bielok. Cesto dôkladne premiešame a na záver doň pridáme nadrobno nasekané pekanové orechy. Tvarohovú náplň si pripravíme zmiešaním tvarohu s pudingovým práškom, zvyšným žĺtkom a 30 g cukru. Formu na bábovku dôsledne vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Do formy striedavo vrstvíme cesto a tvarohovú náplň. Bábovku pečieme pri teplote 160°C približne polhodinu a následne teplotu zvýšime na 180°C a dopečieme ju ešte 15 minút. To, či je bábovka upečená vyskúšame drevenou špajdľou – keď vyjde špajdľa z cesta suchá, môžeme bábovku vybrať z rúry. Necháme ju úplne vychladnúť a až potom ju vyberieme z formy. Môžeme ju podávať buď pocukrovanú práškovým cukrom, alebo preliatu tvarohovou polevou – stačí zmiešať trošku tvarohu s tekutým sladidlom podľa chuti a polevu doriediť podľa potreby pomarančovou šťavou.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 kúsok, bábovku nakrájame na 14 kúskov

Kalórie: 185
 

Zdielať