Mäsovo ryžové guličky

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

Ryžu prepláchneme, na olivovom oleji chvíľu orestujeme, zalejeme vodou, osolíme a varíme do mäkka. Scedíme a necháme bokom.

V miske zmiešame hovädzie mäso, vajcia, soľ, korenie, nasekanú bazalku a pretlačený cesnak. Pridáme uvarenú ryžu.

Zo zmesi formujeme guličky, ktoré jemne obalíme v hladkej múke a ukladáme na tácku. Vložíme do chladničky.

V hrnci necháme zahriať olivový olej a maslo. Pridáme cukor a skaramelizujeme.

Opatrne vlejme paradajkové pyré, vývar a miešame, kým sa karamel úplne nerozpustí.

Vsypeme škoricu a dosolíme podľa potreby.

Do omáčky vkladáme guličky, minútu varíme a následne znížime teplotu. Varíme cca 30 – 40 minút.

Mäsové guličky podávame so zemiakovou kašou alebo knedlou.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjde cca 6 porcií.
Kalórie: 352,6
Bielkoviny: 25,2 g
Sacharidy: 15,5 g
Tuky: 22 g
Vláknina: 0 g

Zdielať