Kulajda

Polievky
Všetky recepty

Suroviny:

Sušené huby namočíme do vody aspoň hodinu pred varením a zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci rozohrejeme maslo s olejom a vmiešame k nemu múku. Zápražku za stáleho miešania necháme krátko prebublať, potom k nej prilejeme zeleninový vývar a stále miešame, aby sme sa vyhli hrudkám. Ďalej pridáme bobkový list, nové korenie, rascu, napučané huby, zemiaky nakrájané na kocky a kulajdu varíme až do zmäknutia zemiakov, cca 15 minút. Do kulajdy prilejeme smotanu, krátko ju prevaríme a odstavíme ju z plameňa. Na záver ju dochutíme cukrom, octom a nasekaným kôprom. Kulajdu podávame s pošírovaným vajíčkom, čerstvým kôprom a chlebom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 4

Kalórie: 343
Bielkoviny: 12 g
Sacharidy: 32 g
Tuky: 19 g

Zdielať