Recepty
ŠalátySuroviny
- 2 klasy kukurice
- 300 g cherry rajčín
- 150 g šalátovej uhorky
- 100 g fety
- 100 g kyslej smotany
- 40 ml olivového oleja
- šťava z ½ citróna
- 2 hrste petržlenovej vňate/koriandru
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup prípravy
Kukuricu zbavíme šupiek, potrieme ju 2
ml olivového oleja, osolíme, okoreníme a opečieme ju dozlatista buď na rozpálenom grile alebo panvici. Kukuricu priebežne otáčame, trvá to cca 15 minút. Zrnká opečenej kukuricu následne zrežeme a premiešame ich s prekrojenými cherry rajčinami, uhorkou nakrájanou na menšie kúsky, rozdrobenou fetou a nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou/koriandrom. Prilejeme zvyšný olej, citrónovú šťavu a šalát finálne premiešame. Podávame ho s lyžicou kyslej smotany.
Nutričné informácie
na 1 porciu, z receptu vyjdú 3
Kalórie: 401
Bielkoviny: 10 g
Sacharidy: 23 g
Tuky: 29 g