Karfiolové kari s chlebom naan

Bezmäsité
Všetky recepty

Suroviny:

POSTUP

Najskôr si pripravíme naan. Múku zmiešame so soľou, cukrom a sódou bikarbónou. Ďalej pridáme jogurt, olej, vodu a rukami vymiesime pevné nelepivé cesto. V prípade potreby môžeme pridať viac vody, alebo múky pre dosiahnutie správnej konzistencie. Vymiesené cesto potrieme olivovým olejom a necháme ho odpočívať na teplom mieste približne tri hodiny, kým trochu nezväčší svoj objem. Medzitým si pripravíme kari. Cibuľku nakrájanú nadrobno opečieme dosklovita na troche olivového oleja. Ďalej pridáme pretlačený cesnak, nadrobno nasekaný zázvor a chvíľku posmažíme. Pridáme aj všetky koreniny (kari, kurkumu, rascu, škoricu, garam masala, čierne korenie a trošku soli) a posmažíme kým nezačne korenie voňať. Následne pridáme karfiol nakrájaný na malé ružičky, batáty nakrájané na kocky, kokosové mlieko, rajčiny v konzerve, vodu a kari necháme variť na miernom plameni až dokým karfiol a batáty nezmäknú. Ďalej primiešame cícer, hrášok a kari dochutíme soľou podľa chuti. Necháme ho prevrieť, odstavíme z plameňa a na záver pridáme nadrobno nasekaný čerstvý koriander/petržlenovú vňať. Vrátime sa k príprave chlebu naan. Cesto si rozdelíme na 9 rovnakých častí, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru kruhu alebo oválu. Placky osmažíme nasucho na panvici z oboch strán, až dokým sa na nich nevytvoria tmavohnedé fľaky. Kari podávame ešte teplé s čerstvým chlebom naan.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 4

Kalórie: 550
Bielkoviny: 21 g
Sacharidy: 87 g (z toho vláknina 9 g)
Tuky: 13 g

Zdielať