Cuketové halušky s bryndzou

Bezmäsité
Všetky recepty

Suroviny:

Cuketu nastrúhame najemno. Pridáme vajíčka, soľ, mletú rascu a premiešame.

Vsypeme múku a vypracujeme haluškové cesto.

Ak je cesto príliš riedke, prisypeme múku, aby sa halušky pri varení nerozpadali.

Do vody pridáme soľ  a necháme ju zovrieť. Stíšime plameň, aby voda príliš nebublala a hádžeme halušky.

Keď halušky vyplávajú na povrch, vyberieme ich.

V miske zmiešame bryndzu a kyslú smotanu. Podávame s haluškami.

Podávame posypané pažitkou.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdu cca 2 porcie.
Kalórie: 673
Bielkoviny: 30,4 g
Sacharidy: 73,6 g
Tuky: 27,9 g
Vláknina: 4,5 g

Zdielať