Suroviny (2 porcie)
- 1 plechovka cíceru alebo vopred uvarený cícer (asi 400g)
- 200 až 250 g vopred uvarenej cvikly
- 2 PL tahini pasty
- 1 PL olivového oleja
- soľ podľa chuti
- ½ ČL mletého čierneho korenia
- ½ ČL mletej rímskej rasce
- 1/2 strúčiku cesnaku (môžeme vynechať)
- šťava z 1/2 citróna
- mrkva
- šalátová uhorka
1. Do misky nasypeme scedený cícer a uvarenú cviklu nakrájanú na kúsky.
2. Pridáme tahini pastu, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, rímsku rascu, cesnak a citrónovú šťavu.
3. Všetko spolu s trochou vody (asi 100 ml) rozmixujeme dohladka.
4. Podávame s nakrájanou mrkvou a uhorkou alebo pita chlebom.