Cviklový hummus

Nátierky
5
porcie
20
minút
Nízka
obtiažnosť
Zobraziť recept

Suroviny

K tomuto receptu nie su pridané žiadne suroviny.

Recept

Suroviny (2 porcie)

  • 1 plechovka cíceru alebo vopred uvarený cícer (asi 400g)
  • 200 až 250 g vopred uvarenej cvikly
  • 2 PL tahini pasty
  • 1 PL olivového oleja
  • soľ podľa chuti
  • ½ ČL mletého čierneho korenia
  • ½ ČL mletej rímskej rasce
  • 1/2 strúčiku cesnaku (môžeme vynechať)
  • šťava z 1/2 citróna
  • mrkva
  • šalátová uhorka

1. Do misky nasypeme scedený cícer a uvarenú cviklu nakrájanú na kúsky.
2. Pridáme tahini pastu, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, rímsku rascu, cesnak a citrónovú šťavu.
3. Všetko spolu s trochou vody (asi 100 ml) rozmixujeme dohladka.
4. Podávame s nakrájanou mrkvou a uhorkou alebo pita chlebom.

Akciová ponuka do e-mailu

Ak chcete, aby vám neunikla žiadna z našich výhodných akcií, zadajte, prosím, váš e-mail a budete tak dostávať všetky akciové produkty priamo do vašej schránky ako prvý.
*/ ?>